range-maxillary

Cel mai scurt drum către Cetate și Muzeul Satului a fost salubrizat

Interesul tot mai mare din partea sucevenilor dar și a turiștilor pentru Cetatea de Scaun dar și pentru Muzeul Satului Bucovinean, care găzduiesc și numeroase manifestări de amploare, în perioada imediat următoare, a determinat municipalitatea suceveană să se preocupe din nou de asigurarea unui acces cât mai facil către aceste obiective.

Tocmai de aceea, la finele săptămânii trecute au fost efectuate operațiuni de salubrizare a unei zone neglijată până acum, dar care reprezintă cea mai scurtă cale de acces către Muzeul Satului Bucovinean și Cetate.

Cel mai scurt drum către Cetate și Muzeul Satului a fost salubrizat

„La solicitarea sucevenilor, pentru că sunt destul de mulți care folosesc această rută alternativă de acces către Cetate, de care nu știam, am trimis o echipă, care joi și vineri s-au ocupat de salubrizarea și toaletarea aleii care coboară de pe strada Luca Arbore, în parcul Șipote. Pe o distanță de 900 de metri au fost efectuate operațiuni de tundere a gardului viu și toaletare a copacilor, pentru că se uniseră și formau o boltă care împiedica trecerea. De asemenea, au fost desființat și un depozit neautorizat de deșeuri, care urâțea acea zonă de parc, fiind umplute trei remorci, adică aproximativ 20 de metri cubi de gunoi”, a precizat viceprimarul Marian Andronache, care s-a ocupat de rezolvarea problemei semnalată de cetățeni.

Practic, acum sucevenii au la dispoziție patru alternative de a ajunge la Cetate – cu microbuzul TPL care circulă din Centru în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, sau pe jos, pe aleea principală, din zona McDonalds, pe drumul cel mai lung, pe trotuarul modernizat anul trecut pe strada Parcului, pe unde se merge spre Cimitirul Pacea, sau pe aleea recent curățată, la care se ajunge din stația Centru, în vale, pe lângă cabinetul veterinar, drept în față.

Cosmin ROMEGA

Imagini
Cel mai scurt drum către Cetate și Muzeul Satului a fost salubrizat
Cel mai scurt drum către Cetate și Muzeul Satului a fost salubrizat
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere