range-maxillary

Cel mai bun film de război din ultimii 20 de ani, în topul vizionărilor din cinematografe

Dunkirk”, o epopee vizuală ce descrie misiunea de evacuare a 400.000 de soldați britanici în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a menținut pentru al doilea weekend consecutiv pe primul loc în box office-ul nord-american.

Pelicula regizată de vizionarul Cristopher Nolan spune povestea evacuării trupelor britanice de pe frontul european în 1940, un moment de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial.

„Dunkirk” a fost declarat de mulţi critici drept cel mai bun film de război de la „Saving Private Ryan” (1998) încoace.

În vara lui 1940, armatele germane au cucerit deja Olanda și Belgia, iar Franța e foarte aproape de capitulare. În aceste condiții, guvernul britanic decide evacuarea trupelor sale încercuite lângă granița cu Belgia.

Astfel, dintr-un dezastru militar total se va naște Miracolul de la Dunkirk.

Aproape 340.000 de mii de militari au fost evacuați în 10 zile de pe plajele de la Dunkirk.

Filmul spune de fapt trei istorii diferite din trei puncte de vedere diferite: plaja, marea și aerul. Pe plajă sunt soldații, prea mulți pentru cât poate marina britanică să salveze. Pe apă vin civilii britanici, care traversează Canalul Mânecii cu micile bărci personale, un sacrificiu gratuit fără de care miracolul din Dunkirk n-ar fi fost posibil. În aer sunt piloții de la Royal Air Force, care trebuie să apere plaja și marea de avioanele inamicului.

Dunkirk beneficiază de nume sonore: Tom Hardy în rol de pilot de vânătoare, Kenneth Branagh este generalul care se ocupă de retragere, iar Cillian Murphy joacă un ofițer pe care l-a părăsit curajul.

Filmat în proporție de 75% cu camere IMAX, un record în sine, „Dunkirk” reușește să redea nu doar câteva povești individuale, dar și o experiență viscerală a războiului.

Surse:

Digi24.ro

Agerpres.ro

Imagini
Cel mai bun film de război din ultimii 20 de ani, în topul vizionărilor din cinematografe
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere