range-maxillary

Lucian Boia, Julian Barnes, Dan Brown, Paulo Coelho şi Mircea Mihăieş, cei mai vânduţi autori la târgul Gaudeamus

Cea mai recentă carte a lui Lucian Boia - "Un joc fără reguli - Despre imprevizibilitatea istoriei" - a fost cea mai vândută carte la editura Humanitas, cu peste 800 de exemplare, la cea de-a 23-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus, care s-a încheiat duminică seară la Romexpo. Volumul "Ulysses 732. Romanul Romanului", de Mircea Mihăieş, a fost cel mai vândut la Editura Polirom, iar "Zgomotul timpului" de Julian Barnes a fost cea mai cumpărată carte la editura Nemira. Vânzări spectaculoase au înregistrat şi cartea-eveniment "Doamna de la Miezul Nopţii", de Cassandra Clare, de la editura Corint, dar şi "Jamila Cuisine" de Geanina Staicu-Avram, la Curtea Veche Publishing. Editura Litera a fost prezentă cu sute de noutăţi editoriale, bestselleruri, colecţii noi, cărţi premiate şi ecranizate, din care cititorii şi-au desemnat titlurile preferate, pe primul loc situându-se volumul "Înainte să te cunosc", şi continuarea acestuia: "După ce te-am pierdut", de Jojo Mojes.

Editura Nemira

La Gaudeamus 2016, editura Nemira a adus cititorilor nemeroase titluri noi din colecţiile consacrate - Nautilus SF şi Fantasy, Suspans, Babel, Young Adult, Istoria, Yorick şi Philemon. S-au lansat mai multe volume semnate de autori români, printre care noua colecţie de poezie Vorpal, cu volumele "Dodii", de Florin Dumitrescu şi "Sisteme de fixare şi prindere", de Ştefania Mihalache, volumul de poeme "Trado", scris de Svetlana Cârstean şi Athena Farrokhzad, şi romanul "Arhanghelul Raul", de Ovidiu Eftimie, în colecţia Nautilus.

La editura Nemi pentru copii au apărut la târg cărţi ilustrate şi romane pentru cei mici, ideale de pus sub brad de sărbători.

În topul primelor 10 cărţi cele mai bine vândute la editura Nemira se află "Zgomotul timpului", de Julian Barnes (colecţia Babel), "Istoria megalomaniei", de Pedro Arturo Aguirre (colecţia Istoria), "Cu ultima suflare", de Paul Kalanithi, "Pacea eternă", de Joe Haldeman, (colecţia Nautilus SF), "Arhanghelul Raul", de Ovidiu Eftimie (colecţia Nautilus SF), "Înainte de cădere", de Noah Hawley (colecţia Suspans), "Fata cu toate darurile", de M.R. Carey (colecţia Nautilus SF), "Numărul de aur", de Matila C. Ghyka (colecţia Porta Magica), "Pisica. O poveste despre răscumpărarea femininului", de Marie Louise von Franz (colecţia Philemon), "Crăciunul în cele mai frumoase povestiri".

La editura Nemi, cele mai căutate cărţi pentru copii au fost "Un băiat numit Crăciun", de Matt Haig, "Viaţa pe Marte", de Jennifer Brown, "Pinguinul care voia sa afle mai multe", de Jill Tomlinson, "Crăciun fericit, Matei!", de Brigitte Weninger, şi "Nick şi Tesla în laboratorul de înaltă tensiune", de Bob Pflugfelder şi Steve Hockensmith.

Editura Corint

Duminică seară, Grupul Editorial Corint a încheiat participarea la ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură, după cinci zile pline de evenimente de lansare fascinante, ateliere pentru copii, reduceri de până la 50%, pachete promoţionale şi cărţi cu preţuri de 5 sau 10 lei.

Creşterea profitului Grupului editorial în urma evenimentului din acest an a fost de peste 15%. În acest început de iarnă, vizitatorii standului Corint la Gaudeamus au optat pentru lumea fantastică a colecţiei Leda Edge.

Pe locul întâi în topul vânzărilor Corint s-a situat cartea-eveniment "Doamna de la Miezul Nopţii" de Cassandra Clare. Pe locul al doilea în clasamentul Corint s-a situat volumul al treilea al seriei "Magisterium", de Holly Black şi Cassandra Clare, intitulat "Cheia de bronz" (Corint Junior).

Pe locul al treilea s-a clasat colecţia Corint Istorie, prin intermediul biografiei fabuloase a lui Vladimir Putin, "Noul ţar", de Steven Lee Myers. "Nicio personalitate nu a influenţat atât de mult istoria europeană în secolul al XXI-lea aşa cum a făcut-o Vladimir Putin. «Noul ţar» este o biografie fascinantă, detaliată, care explică aproape în manieră shakespeariană resorturile acţiunilor lui Putin", spunea Robert D. Kaplan.

Între volumele căutate de cititori s-au aflat "Mafia arabă în România. De la Ceauşescu la Iliescu", de Marius Oprea (colecţia Corint Istorie - Autori români), "Un cântec de lebădă. Vlăstare boiereşti în Primul Război Mondial", de Filip-Lucian Iorga (colecţia Istorie cu blazon), "Curs auto intensiv. Teorie şi teste pentru obţinerea permisului de conducere", de Gino-Theodor Boşman şi Ioan Roman, "Addison Cooke şi Comoara Incaşilor", de Jonathan W. Stokes (Corint Junior, colecţia Aventură şi mister), "Viva Regina Maria! Un destin fabulous în reîntregirea României", de Diana Mandache (colecţia Istorie cu blazon), "Isis - Negustorii de oameni. Refugiaţi, răpiri şi afaceri de miliarde", de Loretta Napoleoni (colecţia Corint Istorie), "Lindbergh. Povestea unui şoricel zburător", de Torben Kuhlmann (Corint Junior, colecţia Poveşti ilustrate).

Editura Curtea Veche Publishing

Cea mai vândută carte la Curtea Veche Publishing, la această ediţie a târgului Gaudeamus, a fost "Jamila Cuisine" de Geanina Staicu-Avram. Pe locul doi în top se situează cartea lui chef Adi Hădean - "#24centimetri". Cele două volume sunt urmate de "Luarea Ismailului" ,de Mihai Şîşkin, "Supa de încălzit inima", de Mihaela Bilic, şi "Ana, Regina. Acasă pentru totdeauna", coordonată de Alexandru Muraru.

Editura Litera

Editura Litera a fost prezentă cu sute de noutăţi editoriale, bestselleruri, colecţii noi, cărţi premiate şi ecranizate, dintre care cititorii şi-au desemnat titlurile preferate.

Pe primul loc, cititorii au ales bestsellerurile autoarei Jojo Moyes - o poveste ecranizată şi vândută în milioane de exemplare - "Înainte să te cunosc", şi continuarea acesteia: "După ce te-am pierdut".

Pe locul doi s-a aflat "Scurtă istorie a şapte crime", de Marlon James, roman distins cu prestigiosul premiu Man Booker 2015. O apariţie extrem de aşteptată în Colecţia Clasici Contemporani Litera, "Scurtă istorie a şapte crime" este unul dintre cele mai fascinante şi remarcabile romane ale secolului XXI.

Locul trei a fost ocupat de seria de autor a scriitoarei chiliene Carla Guelfenbein, în colecţia Buzz Books, cu titlurile "Cu tine în depărtare" şi "Restul e tăcere".

Pe locul patru în topul preferinţelor a fost titlul "My Dilemma is You", lansat într-o atmosferă dinamică în prezenţa autoarei Cristina Chiperi, cu sesiune de autografe. În top cinci al preferinţelor cititorilor se regăseşte şi cea mai nouă serie de autor Agatha Christie. Primele titluri, disponibile la Gaudeamus, au fost: "A treia fată", "Cei patru mari", "Ultimele cazuri ale lui Miss Marple". "Până la sfârşitul anului, noi titluri sub semnătura «reginei crimei» vor îmbogăţi colecţia", spun reprezentanţii editurii.

În top trei Introspectiv, Imprint Litera, au intrat "15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit", ghidul motivaţional care a făcut înconjurul lumii, scris de românca Luminiţa Saviuc. Cartea a fost pe primul loc în cererea cititorilor în categoria cărţilor de spiritualitate, psihologie şi dezvoltare personală.

Al doilea loc a fost ocupat de volumul semnat de Thich Nhat Hanh - "Cum să iubeşti". Thich Nhat Hanh este autorul a peste 100 de cărţi care abordează tematici precum meditaţia, mindfulness-ul şi budismul, volume care s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare doar în SUA.

Cititorii au plasat pe locul trei în top Introspectiv cartea "Jocul vieţii şi cum să-l jucăm", de Florence Scovel Shinn, susţinătoare de marcă a puterii gândurilor, pledând pentru teoria conform căreia viaţa e un joc şi, pentru a-l juca bine, trebuie să înţelegi legile universale care îl guvernează.

Cele mai îndrăgite titluri de la Litera Mică au fost "Elena din Avalor - povestea filmului" - Disney, "Elefănţelul care voia să adoarmă", de Carl-Johan Forssén Ehrlin - psiholog şi lingvist suedez, "Zootropolis - cartea filmului", "Soyluna - agenda mea de şcoală" şi "Atlasul lumii pentru elevi" - colecţia National Geographic.

Editura RAO

Potrivit reprezentanţilor editurii RAO, pe primul loc în topul vânzărilor de la această ediţie Gaudeamus a fost cartea lui Dan Brown - "Infernul", ediţia de film, care are o copertă aniversară cu ocazia apariţiei filmului pe marile ecrane, în care rolul principal este interpretat de Tom Hanks. Pe locul doi s-a situat "Preţul demnităţii" de Laura Ganea, povestea lui Emil Constantinescu. Pe locul trei în preferinţele cititorilor a fost "Crăciun la New York - reţete şi poveşti", urmată de "În bucătăria lui Joseph", de chef Joseph Hadad. Pe locul 5 - "Biblia în pictura Universală", o enciclopedie interesantă, iar pe locul şase - "Taina preşedintelui", de Steve Berry, urmată de "Brâncuşi - prinţ al formei pure", de Ana Calina Garaj. Pe locul opt - "Biblia pierdută", ediţie limitată pentru târg, iar pe locul nouă s-a situat cartea "Călătorind prin Europa" de Gabriel Garcia Marquez şi pe 10 - "Enciclopedie de copii - Spune-mi câte, spune-mi de ce".

Editura Humanitas

Primele poziţii în topul vânzărilor la editura Humanitas au fost ocupate de cartea lui Lucian Boia, "Un joc fără reguli - Despre imprevizibilitatea istoriei". "Cartea s-a vândut înainte cu patru ore de închiderea târgului în 800 de exemplare", potrivit Gabrielei Maaz, director de comunicare Humanitas.

Romanul Ioanei Pârvulescu - "Inocenţii", se află pe locul doi, iar următoarele locuri au fost ocupate de "Aştept să crăpi (de astăzi în prime-time)" de Radu Paraschivescu şi de Clotilde Armand cu "Am ales România. Povestea mea". Marea surpriză a acestui târg este volumul "Alexandru Dragomir - O teză de doctorat la Dumnezeu. Exerciţii de gândire", de Alexandru Dragomir, carte care a apărut la 100 de ani de la naşterea autorului.

La editura Humanitas Fiction, cele mai bine vândute cărţi sunt: "Spioana", de Paulo Coelho - cea mai bine vândută carte a toamnei, care a avut o evoluţie fantastică în librării. A fost urmată de "În viaţă" al autorului chinez Yu Hua, invitat la târg. Pe locul trei s-a clasat cartea lui Mo Yan, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2012 - "Femeia cu buchetul de flori şi alte povestiri", locul patru a fost ocupat de deja celebrul roman al Ludmilei Uliţkaia - "Imago", şi pe locul cinci, la egalitate, cărţile "Fiica papei", de Dario Fo, şi "Cinci colţuri", de Mario Vargas Llosa.

Editura Polirom

Cea mai bine vândută carte la târgul Gaudeamus a editurii Polirom a fost "Ulysses 732. Romanul Romanului" de Mircea Mihăieş, urmată de "Scrisori către Vera" de Vladimir Nabokov, în traducerea Veronicăi D. Niculescu, cea care a primit Premiul "Antoaneta Ralian" pentru traducere la această ediţie. Pe locul trei s-a situat cartea "Meseria de romancier" de Haruki Murakami.

Următoarele cele mai vândute titluri la editura Polirom au fost "Dragoste la 17,50$", de Charles Bukowski, în traducerea lui Cristian Neagoe, care s-a aflat la egalitate cu "Coajă de nucă", de Ian McEwan, în traducerea lui Dan Croitoru. Pe locul cinci s-a clasat "Viaţa şi Opera", de Cristian Tudor Popescu.

Editura Cartea Românească

"Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă..." de Matei Vişniec s-a vândut cel mai bine în cele cinci zile de Gaudeamus, urmată de "Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei). Fragmente" cu Radu Petrescu şi Mircea Nedelciu, Gheorghe Crăciun. Următoarele locuri au fost ocupate de volumele "Imagini, litere, documente de călătorie", de Gheorghe Crăciun, "Năluca", de Octavian Soviany, şi "Şoseaua Virtuţii. Cartea Cîinelui", de Cristian Teodorescu.

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus s-a desfăşurat în perioada 16-20 noiembrie la pavilionul Central Romexpo. Peste 850 de evenimente au fost anunţate la această ediţie.

Invitatul de onoare al ediţiei 2016 a fost China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană şi cu un program dens de evenimente, dedicate profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului.

Televiziunea Română a fost partener al Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, ininţiat şi organizat de Radio România.

Imagini
Lucian Boia, Julian Barnes, Dan Brown, Paulo Coelho şi Mircea Mihăieş, cei mai vânduţi autori la târgul Gaudeamus
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere