range-maxillary

Sală Polivalentă la Suceava, în doi ani de zile

Municipiul Suceava are șanse ca în aproximativ doi ani de zile să fie dată în folosință o Sală Polivalentă cu 5000 de locuri.

Proiectul de investiții, cu o valoare de 38,3 milioane de euro, a fost aprobat în unanimitate, marți, la București, încât, după ani de așteptare, lucrarea are șanse să înceapă de anul viitor, după ce vor fi făcute demersurile necesare, inclusiv licitația de atribuire a execuției, de către Compania Națională de Investiții.

Anunțul a fost făcut de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care a participat marți, online, prin conferință video, la ședința comisiei interministeriale care a avut loc la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

„La unul dintre punctele de pe ordinea de zi s-a discutat și aprobat în unanimitate de voturi obiectivul de investiții "SALA POLIVALENTĂ 5.000 DE LOCURI, MUNICIPIUL SUCEAVA, JUDEȚUL SUCEAVA". Este ultima aprobare necesară pentru bugetarea și finanțarea Sălii Polivalente în bugetul de stat al anului 2021.
Valoarea totală a investiției este de 185.263.660,23 lei (38.299.565,91 euro).
Termenul de realizare este de 24 luni. În 2 ani de zile avem șansa să fie dată în folosință Sala Polivalentă din Suceava!”, a spus Ion Lungu.

Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați, investiția va fi eșalonată pe doi ani, în părți aproximativ egale ca valoare, va avea o suprafață totală de peste 28.000 de mp și va beneficia de protecție anti-seismică.

Construcția este o clădire S+P+2E cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri din care 6 pentru autocare.

Sală Polivalentă la Suceava, în doi ani de zile

Finanțarea va fi asigurată majoritar de la bugetul de stat, prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în limita sumelor alocate anual cu această destinație, iar parțial din bugetul local al administrației publice locale, adică Primăria Suceava.

Imagini
Sală Polivalentă la Suceava, în doi ani de zile
Sală Polivalentă la Suceava, în doi ani de zile
Sală Polivalentă la Suceava, în doi ani de zile
Impresii, ganduri ...


Complex Imobiliar Mandachi Tower
Premiere
 • What's Love Got to Do with It?

  What's Love Got to Do with It?

  Gen: Dragoste, Comedie
 • Plane

  Plane

  Gen: Actiune, Thriller
 • Babylon

  Babylon

  Gen: Drama, Comedie
 • Taximetriști

  Taximetriști

  Gen: Comedie
  Program cinematografe